Біткоїн зникне з бірж через 9 місяців, попереджає Bybit!

Аналіз Bybit нещодавньої події зі зниженням курсу біткоїна вдвічі вказує на те, що зменшення запасів біткоїна (BTC) на різних біржах може бути пов'язане, в першу чергу, зі сплеском утримання інвесторів у поєднанні зі зменшенням обсягів видобутку біткоїна. Подія халвінгу, яка різко зменшує винагороду за видобуток нових біткоїнів, вдвічі зменшує кількість монет, що з'являються на ринку. Таке скорочення часто призводить до дефіциту пропозиції, який посилюється тенденцією серед інвесторів зберігати свої активи протягом більш тривалих періодів.

Крім того, спостерігається постійне зростання інституційного інтересу до біткоїна, особливо з появою спотових біржових біржових фондів (ETF) у Сполучених Штатах, про що йдеться у звіті Bybit.

Згідно з цим звітом, установи все частіше сприймають біткоїн як стабільний актив, що спричинило значне зростання інвестицій як з боку суб'єктів, знайомих з криптовалютами, так і з боку представників традиційного фінансового сектору. Така тенденція придбання та утримання активів серед цих інвесторів призвела до зменшення кількості біткоїнів, якими активно торгують на біржах.

Запаси біткоїнів на всіх централізованих біржах виснажуються все швидше

У дослідженні Bybit зазначається, що “резерви біткоїнів на всіх централізованих біржах виснажуються швидше. З огляду на те, що залишилося лише 2 мільйони біткоїнів, і припускаючи щоденний приплив 500 мільйонів доларів до [спотових біткоїн-ETF], очікується, що близько 7 142 біткоїнів вилучатимуться з біржових резервів щодня. Така швидкість виведення означає, що для вичерпання всіх резервів, що залишилися, може знадобитися лише дев'ять місяців”, – пояснюють дослідники у своєму аналізі.

У звіті додається:

“З огляду на це, не дивно, що ціна біткоїна може продовжувати зростати до скорочення вдвічі, або навіть після нього, оскільки скорочення пропозиції підштовхне ціну до нового рекорду”.

У звіті також підкреслюється зміна в поведінці інвесторів, що свідчить про помітне зростання частки BTC, що зберігається в холодних сховищах, які передбачають зберігання криптовалюти в автономному режимі для підвищення безпеки і зменшення схильності до продажу, що сприяє пом'якшенню обмежень у постачанні. Ця тенденція зумовлена оптимістичними ринковими прогнозами та прагненням отримати вигоду від потенційного майбутнього зростання цін, як свідчать дані Bybit.

Bybit постулює, що якщо існуючі тенденції збережуться, загальний ринок біткоїнів може зазнати подальшого скорочення пропозиції BTC. Це потенційно може призвести до зростання цін, оскільки поточний попит перевищить пропозицію, що зменшується. Цей прогноз підкріплений вивченням попередньої динаміки ринку в порівнянних умовах, яка зазвичай призводила до значного зростання цін.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті