Worldcoin представляє всесвітній ланцюжок: Наступна велика річ в блокчейні другого рівня

Worldcoin, криптовалютна ініціатива, співзасновником якої є Сем Альтман з OpenAI, оголосила сьогодні про впровадження нової блокчейн-системи, “призначеної для інтеграції всіх людей в блокчейн”.

Згідно з прес-релізом, нещодавно представлений World Chain покликаний розширити можливості як Worldcoin, так і більшої мережі Ethereum, щоб вмістити понад 1 мільярд користувачів.
Команда розробників очікує, що попередня версія World Chain буде випущена “дуже скоро”, а повноцінний запуск запланований на кінець року.

Зміст

‘Випуск’ з OP Mainnet

У прес-релізі підкреслюється, що транзакції користувачів Worldcoin в даний час складають приблизно 44% транзакцій на Optimism, рішенні для масштабування Layer-2 для Ethereum. Це робить Worldcoin найвідомішим додатком в мережі.

Однак у пікові періоди цей показник часто піднімається вище 80%, іноді перевищуючи ліміти потужності. “З огляду на масштаб і розширення спільноти, перехід на виділену мережу є логічним наступним кроком”, – заявила команда Worldcoin.

Очікується, що перехід на цю виділену мережу принесе “значні переваги”, пояснили вони далі.

Пріоритет надається перевіреним особам

Говорячи про автоматизовані транзакції, команда Worldcoin зазначила, що близько 80% транзакцій в блокчейні потенційно можуть бути автоматизовані, причому багато з них служать законним цілям. Однак деякі автоматизовані боти, такі як боти для вирощування врожаю, сприяють перевантаженню мережі та підвищенню комісій за транзакції.

Щоб протидіяти цьому, World ID має на меті сприяти новому ланцюжку в управлінні цими проблемами.

У цій відкритій і необмеженій мережі будь-хто може ініціювати транзакції, але транзакції від перевірених людей матимуть пріоритет, що забезпечить швидке підтвердження.

Ця ініціатива є частиною ширшої стратегії, спрямованої на зменшення перевантажень і зниження комісій у мережі.

План включає в себе надання верифікованим людям “деяких” безкоштовних газових квот для рутинних транзакцій і пріоритетну обробку в порівнянні з ботами. Ця стратегія покликана знизити початкові бар'єри для користувачів і спочатку буде фінансуватися Worldcoin Foundation.

У довгостроковій перспективі “протокол буде спрямований на досягнення балансу, при якому витрати на газ для звичайних користувачів будуть компенсуватися за рахунок зборів, отриманих від ботів і великих користувачів”.

Більше того, хоча ETH і надалі залишатиметься основною валютою, комісійні також можна буде сплачувати за допомогою WLD. Це дозволить верифікованим користувачам використовувати свої двотижневі гранти WLD одразу для здійснення транзакцій у різних додатках.

Крім того, команда прагне надати розробникам можливість зв'язатися з мільйонами справжніх користувачів по всьому світу за допомогою додатків, які приносять відчутну користь у реальному світі.

Додатки для повсякденного життя

World Chain навмисно не охоплює всі можливі додатки для блокчейну. Замість цього вона спрямована на створення мережі децентралізованих фінансових і ідентифікаційних додатків, які “орієнтовані на практичне повсякденне використання”.

Це буде досягнуто завдяки інтеграції функцій захисту від шахрайства World ID, при цьому мережа підтримуватиме цілий ряд послуг, включаючи Worldcoin, стейблкоіни, платежі, заохочення, пандуси, кредитування, свопи і багато іншого.

World Chain буде тісно інтегрована з протоколом Worldcoin, щоб прискорити його зростання, і включатиме в себе підтвердження особи World ID, щоб сприяти розробці додатків, стійких до сибілів.

Крім того, блокчейн буде бездозвільним і з відкритим вихідним кодом, з остаточним управлінням і правом власності, що залишиться за спільнотою.

Ланцюжок буде захищений як рішення другого рівня в екосистемі Ethereum, призначене для масштабування в поєднанні з мережею Superchain.

Крім того, як World ID, так і WLD залишаться нейтральними публічними ресурсами, доступними для використання і розгортання в інших мережах, окрім World Chain.

Worldcoin був офіційно запущений в липні 2023 року. На сьогоднішній день ініціатива залучила 10 мільйонів осіб у 160 країнах світу, які створили World ID та сумісний гаманець, здійснивши понад 75 мільйонів транзакцій.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті