Гігантський хедж-фонд ставить $2 млрд на біткойн-ETF

Міжнародний хедж-фонд Millennium Management повідомив, що в першому кварталі цього року він тримав майже $2 млрд у спотових біржових фондах біткойнів (ETF).
Станом на 31 березня Millennium тримав $1,94 млрд у п'яти основних спотових біткоїн-біржових ETF. Ця інформація міститься у формі 13F, поданій до Комісії з цінних паперів і бірж США.

Хедж-фонд диверсифікував свої спотові біткоїн ETF між п'ятьма продуктами: ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), Bitwise Bitcoin ETF (BITB), Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), iShares Bitcoin Trust (IBIT) та Fidelity Wise Origin Bitcoin ETF (FBTC).
Біткоїн-фонд BlackRock був найбільшим холдингом Millennium, в який було інвестовано понад 844 мільйони доларів. Фонд Fidelity посів друге місце, вклавши в акції FBTC трохи більше 806 мільйонів доларів.

Найбільші власники EFT

Аналітик Bloomberg ETF Ерік Балчунас назвав Millennium «королем» власників біткоїн ETF. Він зазначив, що компанія має в 200 разів більший ризик, ніж середній новий власник ETF з топ-500.

За словами Балчунаса, близько 60% нових покупців спотових біткоїн ETF були інвестиційними консультаційними фірмами, в той час як близько 25% – хедж-фондами.

Нещодавня звітність за формою 13F показала, хто купує спотові біткоін-ETF. Головний інвестиційний директор Bitwise Метт Хоуган сказав, що це додало йому оптимізму щодо майбутнього біткоїна.

У записці від 13 травня Хоуган написав, що щоквартальні 13F-звіти розкривають важливі деталі про те, хто купує ці фонди. Він додав, що великий масштаб інституційного інтересу є позитивним знаком для біткоїна.

Хоуган підкреслив присутність таких фірм, як Hightower Advisors, Bracebridge Capital і Cambridge Investment Research, як власників біткоїн ETF. Він припустив, що до 15 травня, коли закінчується термін подачі заявок, може з'явитися понад 700 професійних фірм із загальним активом під управлінням, що наближається до $5 млрд.

14 травня штат Вісконсін оголосив про інвестиції в розмірі $164 млн у два фонди, запропоновані компаніями Grayscale і BlackRock.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті