Біткойн готується до вибухового зростання: $100 тис. далі?

У березні біткойн (BTC) досяг рекордної позначки у понад $73 000. Багато хто вважає, що наступною метою є $100 000. На думку експертів з криптотрейдингу TradingShot, ця мета здається можливою. Вони зазначають, що біткойн може бути на порозі значного зростання ціни.

У своєму пості на TradingView від 29 травня TradingShot поділився думками про те, що біткойн вступає у фінальну і найбільш інтенсивну фазу свого поточного бичачого циклу, відомого як параболічне ралі.

«Біткоїн починає фінальну і найбільш агресивну частину поточного бичачого циклу: параболічне ралі. Останній і, можливо, найсильніший сигнал, що підтверджує це, надходить від добре відомих комбінованих індикаторів ліквідності, які ми розробили за останні кілька років”, – сказав експерт.

Ключові ознаки вказують на те, що параболічне ралі біткоїна попереду

Ключовими індикаторами для цього ралі є глобальний пул дохідності облігацій, оборотна ліквідність, високодохідні корпоративні облігації та стохастичний індекс відносної сили (RSI).

Графік торгівлі біткойнами

Аналітик зазначив, що вперше цього року світовий пул дохідності облігацій розвернувся догори. Історично такі розвороти призводили до значного зростання ціни біткоїна.

Крім того, домінуючі показники оборотної ліквідності та високодохідних корпоративних облігацій розвернулися вгору після досягнення дна. Подібні тенденції спостерігалися у квітні 2020 року, жовтні 2016 року та липні 2012 року, після чого відбувалися великі ралі біткойна.

Стохастичний RSI, індикатор імпульсу, щойно піднявся вище позначки перекупленості 80 на двомісячному таймфреймі. Ця подія історично викликала бичачі розвороти індикаторів ліквідності, що призводило до того, що біткоїн досягав вершини циклу протягом 12-13 місяців.

Аналітики TradingShot також порівняли поточні тенденції з попередніми бичачими циклами біткоїна. Вони виявили, що розвороти індикаторів ліквідності і прорив бар'єру перекупленості на Stoch RSI історично призводили до масового зростання цін.

«Кожного разу, коли це відбувалося в минулому, це збігалося з масивним бичачим розворотом на цих індикаторах ліквідності (LI), і біткоїн досягав вершини циклу протягом 12 – 13 місяців потому. Як результат, ми очікуємо, що BTC досягне піку через рік, приблизно в травні 2025 року. Приготуйтеся до дикої їзди вперед”, – додав TradingShot.

Якщо цей прогноз справдиться, це буде гарною новиною для біткоїн-інвесторів. Біткоїн повернувся до торгівлі в районі 67 000 доларів, що вказує на те, що значний ціновий рух може бути на горизонті через триваючу ринкову боротьбу між ведмедями і биками.

Тривалий період консолідації біткойна

Нещодавно біткойн досягнув позначки $71 500 на тлі ажіотажу навколо біржового фонду (ETF) Ethereum (ETH), який виявився пасткою для биків. Незважаючи на це, біткойн залишився вище рівня підтримки $67 000.

Під час цієї консолідації криптоаналітик Rekt Capital 28 травня припустив, що інвестори можуть побачити тривалу бічну торгівлю між $60 000 і $70 000 перед будь-яким великим ралі.

«Біткоїн все більше демонструє ознаки того, що цей нещодавній відскок сприяв формуванню ще однієї локальної вершини (синій квадрат). Зрештою, історія підказує, що біткойн, швидше за все, продовжить консолідуватися в діапазоні між $60 000 і $70 000″, – сказав він.

Консолідація біткоїна
Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті