Японська криптовалютна біржа постраждала від крадіжки біткоїнів на $305 млн

Японський оператор криптовалютної біржі повідомив про втрату біткоїнів на суму понад 300 мільйонів доларів через «несанкціонований витік» у п'ятницю.

DMM Bitcoin поділився подробицями у своєму блозі, показавши, що було викрадено 4 502,9 BTC, що за поточними ринковими цінами становить 305,1 мільйона доларів США.

Біржа запевнила клієнтів, що їхні біткоїн-депозити будуть повністю гарантовані. Вони планують отримати еквівалентну суму втрачених BTC за підтримки компаній, що входять до їхньої групи. Однак вони не надали часових рамок для цього процесу.

Крадіжка сталася о 13:26 за токійським часом. Це збігається з транзакцією на 4 502 BTC, відміченою акаунтом Whale Alert на X.

DMM Bitcoin зупинила виведення криптовалюти, замовлення на купівлю на спотовому ринку і нові торгові позиції з кредитним плечем. Вони також перевіряють нові відкриття рахунків. Виведення коштів в єнах може зайняти більше часу, ніж зазвичай.

Біржа не уточнила, коли послуги будуть відновлені, але зазначила, що в окремому оголошенні буде надана додаткова інформація.

Згідно з повідомленням японської служби новин Nikkei, наприкінці 2023 року DMM Bitcoin мала близько 370 000 клієнтських рахунків.

Якщо це підтвердиться, ця крадіжка стане однією з найбільших в історії атак на криптовалютні біржі.

У 2018 році у Coincheck сталася крадіжка криптовалюти на суму 58 мільярдів ієн, або близько 533 мільйонів доларів. Пізніше того ж року онлайн-брокерська компанія Monax придбала Coincheck.

Японія також відома сумнозвісним крахом біткоїн-біржі Mt. Gox, яка втратила понад 400 мільйонів доларів у 2014 році. Процес розподілу коштів серед кредиторів триває вже майже десять років і наближається до завершення.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті