Топ крипто

$3 млрд ETH зникли з бірж після схвалення ETF Комісією з цінних паперів і бірж

Трохи більше тижня після того, як Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) схвалила спотові біржові фонди (ETF) Ефіріуму (ETH), криптовалютні біржі зазнали значного відтоку ETH. Це підкреслює вплив регуляторних рішень на поведінку ринку.

Після того, як 23 травня 2024 року Комісія з цінних паперів і бірж США схвалила спотові біржові фонди Ethereum, з криптовалютних бірж було виведено приблизно 777 000 ETH на суму близько 3 мільярдів доларів США. Цими даними поділився експерт з криптотрейдингу Алі Мартінес у своєму дописі від 2 червня.

Баланс Ethereum на біржах

На графіку Glassnode, представленому Мартінесом, видно, що загальний баланс Ethereum на всіх криптовалютних біржах суттєво зменшився. Баланс знизився приблизно до 12,5 млн ETH, що збігається зі зростанням ціни після затвердження ETF.

Вплив Ethereum ETF

Ціна Ethereum почала зростати 20 травня. Це сталося незабаром після того, як старший аналітик Bloomberg по ETF Ерік Балчунас і його колега Джеймс Сейффарт оцінили ймовірність схвалення спотового Ethereum ETF в 75%, в порівнянні з попередніми 25%.

За цей час Мартінес також зазначив, що «кити» Ethereum придбали 110 000 ETH на суму близько $341 млн. Цей ажіотажний попит стався протягом 24 годин до його публікації 20 травня, що свідчить про підвищений інтерес з боку основних власників в очікуванні схвалення ETF.

Загалом, значне виведення Ethereum з бірж свідчить про те, що криптотрейдери та інвестори прагнуть убезпечити свої активи. Очікування подальшого зростання цін і зменшення тиску на біржі з боку продавців, як правило, розглядається як бичачий індикатор.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті