Продажі NFT впали на 44% у 2-му кварталі, оскільки мемокоїни привертають увагу ринку

Незважаючи на загальне падіння ринку, у другому кварталі мемекоіни PolitiFi і мемекоіни на тваринну тематику показали значний приріст. Цей сплеск відбувся навіть на тлі різкого падіння продажів невзаємозамінних токенів (NFT).

За словами Хенріка Андерссона, інвестиційного директора Apollo Crypto, цей приплив у поєднанні із загальним спадом крипторинку спричинив падіння продажів NFT на 44% у другому кварталі. Дані CryptoSlam показують, що продажі NFT впали з $4,14 млрд у першому кварталі до $2,32 млрд у другому.

Хенрік Андерссон коментує падіння продажів NFT у 2 кварталі.

Виклики ринку

“Другий квартал був важким, біткойн впав на 15%, а багато альткоїнів показали ще гірші результати”, – сказав Андерссон в інтерв'ю Cointelegraph. Він також зазначив, що мемокоїни, ймовірно, привертають частину уваги ринку, яка в іншому випадку могла б перейти до NFT.

У той час як продажі NFT сповільнилися, мемекоїни продовжують процвітати: за даними CoinGecko, тільки за останні 24 години обсяг торгів ними склав $3,4 млрд. Зростання мемокоїнів PolitiFi, пов'язане з президентськими виборами в США, і нові токени знаменитостей на Ethereum і Solana підживлюють цю тенденцію. У другому кварталі зросли ціни на такі відомі мемокоїни, як MAGA (TRUMP) і Pepe.

Андерссон зазначив, що в найближчі місяці розвиток ординалів на основі біткоїна також може змістити фокус від традиційних NFT. Однак активність в Ordinals і Runes останнім часом знизилася, а кількість транзакцій в Runes впала на 88% від піку в червні.

За минулий тиждень надписи Ordinals і Runes приносили менше 2 біткоїнів (BTC) на день у вигляді майнерської винагороди за минулий тиждень.

Надія на відродження NFT

В останньому кварталі 2023 року відбулося незначне відродження NFT, продажі яких перевищили 3 мільярди доларів. Це включає в себе місяць продажів у грудні 2023 року на суму $1,77 млрд, що є найвищим показником з моменту початку спаду літа NFT у червні 2022 року.

За даними CoinGecko, найбільші колекції NFT, такі як CryptoPunks і Bored Ape Yacht Club, все ще мають значну ринкову капіталізацію – $994,9 млн і $345,9 млн відповідно.

Відновлення продажів NFT наприкінці 2023 року

Найбільші ординарні проекти, NodeMonkes і Bitcoin Puppets, мають ринкову капіталізацію $121,1 млн і $94,2 млн.

Незважаючи на нещодавні проблеми, є надія, що NFT можуть відродитися у другій половині 2024 року.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті