Інституційні інвестори забрали 100 тисяч BTC за тиждень!

Згідно з нещодавнім аналізом, інституційні інвестори в біткоїн наразі “купують падіння”, оскільки ціни на біткоїн досягли багатомісячних мінімумів.

11 липня CryptoQuant, аналітична онлайн-платформа, повідомила, що протягом одного тижня було придбано 100 000 BTC. Ці інституційні інвестори не просто купують, вони роблять це з більшою впевненістю, ніж тоді, коли біткоїн торгувався біля своїх історичних максимумів.

Інституційні покупки біткоїна: $5,7 млрд лише за один тиждень

Автор CryptoQuant Кауе Олівейра (Cauê Oliveira) проаналізував баланси гаманців суб'єктів, що володіють від 1 000 до 10 000 BTC. Ці суб'єкти, що представляють інституційну сторону біткоїн-інвесторів, швидко збільшили свої біткоїн-аккаунти з початку червня. За цей час курс BTC/USD впав на цілих 23%.

Навіть минулого тижня, коли біткоїн досяг найнижчих рівнів з кінця лютого, інституційні покупки не сповільнилися. Загальний приріст авуарів перевищив 100 000 BTC, що становить приблизно $5,7 млрд.

“У той час як багато інвесторів-початківців продавали минулого тижня, особливо ті, хто придбав біткоїн від одного до трьох місяців тому, інституційні гравці здійснили найбільше накопичення з березня”, – зазначив Олівейра.

Інституційні інвестори купують біткоїн

Зміна 30-денного ковзного балансу порівнянна зі сплеском, який спостерігався під час пікового притоку в американські спотові біткоїн-біржові ETF в березні. Однак цього разу притоки в ETF відносно менші, що свідчить про те, що інституційні інвестори дійсно “купують падіння”.

У березні щоденні надходження перевищили 1 мільярд доларів, але останнім часом щоденні надходження значно менші. Дані з таких джерел, як британська інвестиційна компанія Farside Investors, вказують на приплив близько $79 млн 11 липня і $294 млн 8 липня, що є найвищими показниками за місяць.

Графік, що показує сплеск купівлі біткоїнів інституційними інвесторами

Сильні переконання зберігаються, незважаючи на падіння ціни BTC

Інші когорти власників біткоїнів стикаються з випробуванням своєї рішучості, оскільки вони тримають значні кошти “в мінусі”. Короткострокові власники, включаючи нових “китів”, зазнали 17% нереалізованих збитків під час падіння ціни минулого тижня до $53 500.

Згідно з розрахунками аналітичної компанії Glassnode, яка займається аналізом криптовалют, сукупні витрати короткострокових інвесторів, які володіють BTC до 155 днів, перевищують $64 000.

Власники біткойнів стикаються з нереалізованими збитками

Це вказує на те, що багато короткострокових інвесторів наразі тримають біткоїн у збиток, що ще більше підкреслює контрастну поведінку між початківцями та інституційними інвесторами.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті