BlackRock досягла $10,6 трлн активів під управлінням на тлі стрімкого притоку інвестицій в ETF

Компанія BlackRock досягла рекордної позначки в $10,6 трлн активів під управлінням (AUM), що на $1,2 трлн більше, ніж у попередньому році.

Як найбільший у світі керуючий активами, BlackRock пояснює цей вражаючий показник зростанням інвестицій у біржові фонди (ETF).

Ларрі Фінк, генеральний директор BlackRock, підкреслив, що на початку 2024 року ETF компанії зазнали рекордного притоку інвестицій.

У квартальному звіті про прибутки керуючої компанії Фінк зазначив:

“Органічне зростання було зумовлене приватними ринками, роздрібними активними фондами з фіксованим доходом та стрімким притоком коштів у наші ETF, які мали найкращий початок року за всю історію”.

BlackRock є емітентом iShares Bitcoin Trust (IBIT), найбільшого у світі спотового біткойн-біржового ETF. Згідно з даними Dune, цей ETF володіє біткоїнами на суму понад 19,4 мільярда доларів і займає 35,2% ринку серед американських біткоїн-біржових ETF, згідно з даними Dune.

Діяльність з купівлі-продажу великих керуючих активами та емітентів ETF, таких як BlackRock, може суттєво вплинути на ціну біткоїна через їхній значний вплив на ринок.

Притоки з ETF піднімають AUM BlackRock на нові висоти

У другому кварталі 2024 року інвестори придбали акцій біржових фондів BlackRock ETF на суму 83 мільярди доларів. Це збільшило загальну суму за рік до понад 150 мільярдів доларів, що свідчить про високу довіру інвесторів.

BlackRock повідомив про збільшення виручки на 8% та операційного прибутку на 11% порівняно з попереднім роком.

Фінк пояснює частину успіху BlackRock “довготривалими відносинами з корпораціями та урядами”. Ці відносини, за його словами, надають BlackRock унікальну перевагу на ринку.

Фінк деталізував:

“Ці відносини диференціюють BlackRock як партнера по капіталу на приватних ринках, забезпечуючи унікальний потік угод для клієнтів. У нас є потужні можливості для пошуку джерел фінансування, і ми трансформуємо нашу платформу для приватних ринків, щоб надати нашим клієнтам ще більше переваг від масштабу і технологій”.

Притоки в біткойн-ETF стають позитивними

У той же час, притоки в спотові біткойн-ETF стали позитивними після трьох тижнів відтоку, що сприяло відновленню ціни біткойна вище позначки в 60 000 доларів.

За даними Dune, американські спотові біткоїн-біржові ETF вже другий тиждень поспіль демонструють чистий позитивний приплив коштів, який склав понад $414 млн.

Щотижневий чистий притік біткойн-ETF в доларах США

За даними Farside Investors, 12 липня BlackRock залучив найбільше інвестицій серед усіх емітентів ETF, забезпечивши понад 120 мільйонів доларів США.

Найбільші притоки біткоїнів серед усіх емітентів ETF

Минулого тижня біткоїн отримав п'ятий за величиною щотижневий приплив інвестицій за всю історію, загальний обсяг яких склав понад $1,35 млрд. Тим часом, короткі інвестиційні продукти, пов'язані з біткоїном, зазнали найбільшого відтоку коштів з квітня 2024 року, на загальну суму понад $8,6 млн.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті