$235 мільйонів викрадено: індійська криптовалютна біржа зламана!

Веб3 охоронна фірма Cyvers виявила «кілька підозрілих транзакцій», що стосуються гаманця Safe Multisig біржі WazirX у мережі Ethereum.

Згідно з постом на X, вважається, що кошти на суму $234.9 мільйонів із гаманця Safe Multisig індійської криптовалютної біржі WazirX були переведені на нову адресу. Кожна з цих транзакцій була профінансована за допомогою Tornado Cash, децентралізованого протоколу, призначеного для приватних транзакцій.

Нова адреса вже конвертувала передані кошти, які включали Tether (USDT), Pepe (PEPE) і Gala (GALA), в Ether (ETH).<p>У <a href=«https://t.me/investigations/143»>пості</a> на каналі «Investigations by ZachXBT» у Telegram, криптовалютний слідчий ZachXBT розкрив, що основна підозрювана адреса зловмисника досі утримує понад $104 мільйони активів, які ще не продано.</p>

Компрометований гаманець містив приблизно $100 мільйонів у Shiba Inu (SHIB), $52 мільйони в Ether (ETH) і $11 мільйонів у Polygon (MATIC). Крім того, він утримував $4.7 мільйони в Floki (FLOKI), $3.2 мільйони в Fantom (FTM), $2.8 мільйони в Chainlink (LINK), $2.3 мільйони в Fetch.ai (FET) та менші суми, розподілені серед широкого спектру інших токенів.

WazirX - вкрадене майно

WazirX призупиняє зняття коштів

У відповідь на це значне порушення безпеки індійська біржа WazirX тимчасово призупинила виведення криптовалют і індійських рупій на своїй платформі.

WazirX продовжує виводити кошти

У своєму повідомленні команда WazirX пояснила, що вони «активно розслідують інцидент» і будуть надавати оновлення по мірі розвитку ситуації.

Індія залишається складним ландшафтом для криптовалют

21 березня підрозділ фінансової розвідки (ПФР) Міністерства фінансів Індії направив повідомлення про порушення декільком іноземним криптовалютним біржам, в тому числі OKX.

У повідомленні, надісланому індійським користувачам OKX, містилося прохання закрити свої рахунки і повернути кошти до 30 квітня, оскільки біржа оголосила, що «більше не надає послуг користувачам в Індії».

Незважаючи на майже чотирирічні дискусії, індійський уряд досі не створив чіткої нормативно-правової бази для ринку криптовалют в Індії, що залишає майбутнє крипторегулювання в країні невизначеним.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті