Ефірні ETF вибухнули: $107 млн притоку і $1 млрд торгового обороту в перший день!

Згідно з даними Bloomberg, інвестори придбали акцій нещодавно запущених ефірних біржових фондів (ETF) на суму понад 1 мільярд доларів у перший день їхнього існування.

З цієї значної суми чистий притік склав $106,7 млн, як повідомляє сервіс відстеження SoSoValue. Більша частина відтоку в розмірі $484 млн припала на Ethereum Trust (ETHE) Grayscale, що свідчить про значну зміну інтересу інвесторів.

Ефірний (ETH) біржовий фонд (ETF)

Для порівняння, в день запуску спотових біткоїн-ETF обсяг торгів склав $4,5 млрд, з яких приблизно $600 млн – чистий притік. Це свідчить про сильну початкову реакцію на біткойн-ETF порівняно з ефірними ETF.

BlackRock iShares Ethereum Trust ETF (ETHA) лідирував за обсягом притоку з 266,5 мільйонами доларів, за ним слідував Ethereum ETF (ETHW) від Bitwise, який отримав 204 мільйони доларів притоку. Ці цифри демонструють значний інтерес інвесторів до цих специфічних ефірних ETF.

Загалом, загальний обсяг торгів ефірними ETF сягнув $1,077 млрд. Це приблизно 20% від обсягу торгів спотових біткоїн-біржових ETF у день їхнього запуску в січні.

Багато оглядачів ринку припускали, що обсяг торгів і чисті надходження в ефірні ETF будуть незначними. Це було значною мірою пов'язано з відсутністю механізму стейкінгу, який потенційно міг би залучити більше інвесторів, пропонуючи їм додатковий дохід від їхніх активів. Незважаючи на ці прогнози, перша торгова активність свідчить про значний рівень залучення ринку.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті