Падіння біткойна сигналізує про бичачий ривок у стилі 2016 року, вважає експерт Пітер Брандт

За словами досвідченого трейдера Пітера Брандта, падіння біткоїна після його падіння вдвічі у квітні 2024 року починає демонструвати закономірності, що нагадують ринкові рухи, які передували бичачій хвилі 2016 року.

У своєму дописі від 5 серпня Брандт зазначив, що нещодавнє падіння біткоїна можна порівняти з циклом бичачого ринку 2015-2017 років, коли він впав удвічі. Він вказав на схожість у глибині ринкових корекцій, які відбувалися після таких падінь вдвічі.

У 2016 році падіння біткоїна вдвічі відбулося 9 липня, коли ціна становила 650 доларів. Під час цього циклу ринок впав до мінімуму в 474 долари протягом місяця, що означало падіння на 27%. Однак пізніше він злетів до піку в $20 000 у грудні 2017 року.

Аналогічно, нещодавно біткойн опустився нижче $50 000, що на 26% менше, ніж після падіння вдвічі – до $64 962. Незважаючи на це, деякі аналітики попереджають, що біткойн може впасти ще нижче.

5 серпня ціна біткоїна впала до $49 221, згідно з даними CoinGecko. Вона знизилася на 20% з моменту досягнення 70 000 доларів наприкінці липня. Тим не менш, він показав ознаки відновлення, повернувши 56 000 доларів під час ранніх торгів в Азії 6 серпня.

Засновник ITC Crypto Бенджамін Коуен у своєму пості від 5 серпня зазначив, що нинішня ситуація схожа на 2019 рік. Того року ринки зросли в першій половині, але зазнали значної корекції в другій половині.

Тім Кравчуновський, засновник і генеральний директор децентралізованої телекомунікаційної мережі Chirp, прокоментував, що криптовалюти потенційно можуть відновитися швидше, ніж інші ризикові активи, як це сталося у 2020 році. Він пояснив, що масовий розпродаж не є специфічним для криптовалют, а зумовлений макроекономічними факторами.

“У найближчі години і дні ми можемо побачити відокремлення криптовалют від традиційних акцій, подібно до того, що ми бачили в 2020 році”.

Він уточнив, що під час обвалу, спричиненого пандемією, криптовалюти відновилися набагато швидше і виразніше, ніж традиційні фондові ринки. Він припустив, що ми можемо стати свідками подібного відновлення і цього разу.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті