Топ крипто

Інвестори стікаються до Ethereum: $176 млн криптовалютних інвестицій свідчать про можливість масової купівлі криптовалюти

Минулого тижня криптовалютні фонди залучили $176 млн нових інвестицій, причому продукти Ethereum (ETH) лідирують, принісши $155 млн, згідно з даними CoinShares. Загальний обсяг активів під управлінням (AUM) цих інвестиційних продуктів, який раніше знизився до 75 мільярдів доларів через корекцію ринку, зараз відновився до 85 мільярдів доларів.

Завдяки цьому нещодавньому зростанню загальний приплив коштів у фонди Ethereum з початку року склав 862 мільйони доларів, що є найвищим показником з 2021 року. Такому вражаючому зростанню значною мірою сприяв запуск нових американських спотових біржових фондів (ETF). Багато інвесторів скористалися нещодавнім падінням цін, розглядаючи його як сприятливий момент для збільшення своїх активів.

Біткоїн, який спочатку зазнав відтоку коштів, наприкінці тижня змінив ситуацію на краще, забезпечивши притік 13 мільйонів доларів. І навпаки, короткі біржові продукти, що торгуються на біржі (ETP), зіткнулися з найбільшим відтоком коштів з травня 2023 року, коли було виведено 16 мільйонів доларів. Цей значний відтік призвів до того, що загальний обсяг коштів в обігу (AUM) для коротких позицій знизився до найнижчого рівня з початку року.

На додаток до цих подій, у кожному регіоні було зафіксовано позитивний приплив, що відображає загальне відновлення настроїв після цінової корекції. Сполучені Штати Америки лідирували з $89 млн нових інвестицій, за ними йдуть Швейцарія з $20 млн, Бразилія з $19 млн і Канада з $12,6 млн.

Торговельна активність на біржових ринках також помітно зросла, досягнувши за тиждень $19 млрд.

Цей показник значно перевищує середній тижневий обсяг торгів за рік, який становить $14 млрд. Однак це були не всі позитивні новини. Спотові біржові фонди біткойнів та ефіріуму, що торгуються в США, завершили тиждень з чистим відтоком коштів.

Американські ETF завершили тиждень з відтоком

Зокрема, з 5 по 9 серпня з Ethereum ETF було виведено майже $16 млн, в результаті чого загальний відтік за цей період склав $68,5 млн, що становить близько 1% від загального обсягу активів в управлінні.

Однією з помітних подій є те, що ETHA BlackRock знаходиться на шляху до досягнення 1 мільярда доларів чистого притоку, що свідчить про значний інтерес до Ethereum, незважаючи на волатильність ринку.

З іншого боку, біткойн-біржові ETF зазнали чистого відтоку на загальну суму 167 мільйонів доларів за той самий період, причому 89,7 мільйона доларів відтоку було зафіксовано лише минулої п'ятниці.

Таблиця, що показує притоки та відтоки криптовалютних ETF

Таке скорочення ВЧА, еквівалентне 0,32%, застало зненацька аналітика Bloomberg ETF Еріка Балчунаса (Eric Balchunas). Він очікував більш значного відтоку, в межах 2-3%, після 21% корекції ціни біткоїна на початку тижня.

У своєму пості на X, Балчунас висловив своє здивування, зазначивши,

«Я налаштований максимально оптимістично щодо витримки інвесторів в ETF (у всіх класах активів), але навіть я тут здивований. Я очікував, що 2-3% активів під управлінням будуть виведені, і назвав би це ‘міцною витримкою‘».

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті