Індекс споживчих цін у США в липні зріс на 0,2%, як і очікувалося.

Після цієї новини курс біткоїна зберіг свій невеликий денний приріст на рівні $61 300.

Липневий рівень інфляції в США в основному відповідав очікуванням, що створило підґрунтя для того, щоб Федеральний резерв почав знижувати процентні ставки на своєму майбутньому засіданні в середині вересня.

Згідно з даними, опублікованими урядом США в середу вранці, індекс споживчих цін у липні зріс на 0,2%. Це вище, ніж очікувалося на рівні 0,2%, і вище, ніж падіння на 0,1% в червні. У річному вимірі ІСЦ зріс на 2,9% на противагу прогнозу 3% та 3% у червні.

Базовий ІСЦ, який не враховує вартість продуктів харчування та енергоносіїв, зріс на 0,2% в липні порівняно з 0,2% за прогнозом та 0,1% у червні. На відміну від червневих 3,3% та прогнозу 3,2%, у річному вимірі базовий ІСЦ становив 3,2%.

Питання про те, чи знизить ФРС США облікову ставку на майбутньому засіданні, було закрите ще до виходу сьогоднішніх ранкових даних: За даними CME FedWatch, який розраховує шанси на основі позицій, розміщених на ринках короткострокових процентних ставок, ймовірність того, що діапазон залишиться на поточному рівні 5,25%-5,50%, становила нуль відсотків. Індикатор фактично вказував на 52,5% ймовірність зниження ставки на 50 базисних пунктів на противагу 47,5% ймовірності зсуву на 25 базисних пунктів.

Малоймовірно, що дослідження суттєво змінить ці розрахунки. Наступними важливими подіями в американській макроекономіці стануть завтрашні первинні заявки на одержання допомоги по безробіттю та дані по роздрібних продажах. Засідання ФРС у Джексон-Холі заплановане на кінець серпня, і попередні голови ФРС час від часу використовували цю конференцію, щоб оголосити про значні зміни в політиці.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті