Японська єна знову зміцнюється. Підготуйтеся до потенційних ринкових зрушень

На початку цього місяця аналогічне зростання єни спричинило торгівлю на пониження, яка потрясла ризикові ринки, в тому числі криптовалюти.

Валютний ринок знову схиляється на користь низькоризикової японської ієни.

На початку цього місяця аналогічне зростання ієни призвело до розгортання спекулятивних операцій і потрясло ризикові активи, в тому числі криптовалюти.
Деякі аналітики побоюються, що незабаром може відбутися ще одне розкручування переносу.

Японська єна (JPY) зміцнюється по відношенню до долара США (USD), випереджаючи інші фіатні валюти на ринку, що нагадує початок серпня, коли відбулося значне падіння біткоїна (BTC) та світових фондових ринків.

З кінця четверга єна зміцнилася на 2,4% до 145 за долар, зупинивши ослаблення з мінімуму 141,68 від 5 серпня, що свідчить про відновлення схильності до «антиризикової» валюти. Австралійський долар є мірилом схильності до ризику, і єна зросла по відношенню до нього більш ніж на 1%. Порівняно з британським фунтом та євро вона демонструє ще більшу активність.

Активність на валютному ринку нагадує випередження єни наприкінці липня та на початку цього місяця, що спричинило розгортання операцій carry trade, або «бичачих» ставок на ризик, які фінансувалися порівняно недорогими кредитами в єнах, оскільки запозичення в японській валюті стали дорожчими.

Подальше зниження ризиків на традиційних ринках негативно вплинуло на біткойн і криптовалютну індустрію в цілому. За вісім днів, що передували 5 серпня, біткоїн впав з приблизно $70 000 до $50 000, а потім піднявся до $60 000 в тандемі зі зростанням курсу USD/JPY.

Однак інші оглядачі вважають, що в найближчі тижні тенденція до зростання може відновитися завдяки економіці США і майбутньому засіданню Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), яке відбудеться в середині вересня, де буде прийнято рішення щодо процентної ставки.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті