Китай визнав криптовалютні транзакції відмиванням грошей

У понеділок китайська влада офіційно визнала операції з віртуальними активами, в тому числі з криптовалютами, визнаним методом відмивання грошей. Це перший випадок, коли Китай зробив такий значний крок у класифікації віртуальних активів.

Про це було оголошено на спільній прес-конференції Верховного народного суду та Верховної народної прокуратури, вищих судових органів Китаю, під час прес-конференції. Ці нові заходи є частиною більш широкої ініціативи, спрямованої на посилення законів про боротьбу з відмиванням грошей, з особливим акцентом на боротьбу з використанням криптовалют у незаконній фінансовій діяльності.

Операції-з-криптовалютами-та-віртуальними-активами-як-відмивання-грошей-у-Китаї

Оновлене юридичне тлумачення конкретно класифікує операції з віртуальними активами, в тому числі за допомогою криптовалютних бірж, як дії, що «покривають і приховують джерело і природу доходів, одержаних злочинним шляхом». Таке тлумачення підкреслює намір уряду боротися з фінансовими злочинами, які використовують анонімність і децентралізовану природу віртуальних активів.

Згідно з новими правилами, китайська влада розглядатиме відмивання сум, що перевищують 5 мільйонів юанів (приблизно $685 000) або завдають фінансових збитків на суму понад 2,5 мільйона юанів (близько $343 000), як серйозні кримінальні правопорушення. Ці порогові значення призначені для того, щоб забезпечити більш ретельну юридичну перевірку масштабних операцій з відмивання грошей і суворіше покарання за них.

У разі визнання винними особам, причетним до такої діяльності, може загрожувати позбавлення волі на строк до п'яти років, а також мінімальний штраф у розмірі 10 000 юанів (близько 1370 доларів США). У більш серйозних випадках, коли термін ув'язнення становить від п'яти до десяти років, штраф значно збільшується і становить щонайменше 200 000 юанів (близько 27 400 доларів США) на додаток до тюремного ув'язнення.

Ця подія відбувається після попередніх заборон Китаю на первинне розміщення монет (ICO) у 2017 році та криптовалютні транзакції у 2021 році, що свідчить про еволюцію та все більш суворий підхід країни до регулювання криптовалют та пов'язаних з ними видів діяльності.

До речі, колишній президент Дональд Трамп, виступаючи на передвиборчому заході в Йорку, штат Пенсильванія, підкреслив важливість збереження технологічної переваги Сполучених Штатів, особливо в таких нових галузях, як штучний інтелект (ШІ) і криптовалюти.

Трамп-прагне-лідерства-США-у-сфері-штучного-інтелекту-та-криптовалют

Він зазначив, що ці сфери стають все більш значущими, і попередив, що якщо США не залишаться на передовій, то такі країни, як Китай, можуть потенційно домінувати в цих критично важливих технологіях. Коментарі Трампа підкреслюють глобальну конкуренцію в технологічних досягненнях і стратегічну важливість залишатися попереду в цих секторах, що швидко розвиваються.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті