Біткоїн піднявся до $61 тис. і обігнав весь крипторинок

На початку вівторка курс біткоїна перевищив 61 000 доларів, оскільки американські спотові біржові фонди отримали другий за величиною приплив коштів за місяць. Згідно з даними SoSoValue, чистий притік в біткоїн-біржові ETF склав понад $61 млн, що є найбільшим показником з 8 серпня, коли було зафіксовано $192 млн. З BITB від Bitwise було виведено $25 млн, а IBIT від BlackRock очолив рейтинг з притоком $92 млн. Японська компанія Metaplanet повідомила про завершення купівлі біткоїнів на суму $3,4 млн, збільшивши загальний обсяг своїх активів до 360,368 BTC.

Мільйонні опціони на біткоїн, пов'язані з виборами в США, були заблоковані трейдерами, які робили ставки на те, як результат виборів вплине на сектор цифрових активів. Місяць тому опціони на закінчення терміну дії виборів почали торгувати на Deribit. За даними Amberdata, загальна грошова вартість всіх активних опціонних контрактів склала $345,83 млн, що називається умовним відкритим інтересом. 67% всього відкритого інтересу складали опціони колл, які мають нескінченний потенціал зростання за рахунок обмеженого падіння. Решта, або менше 0,50% від загального обсягу, припадає на опціони пут. Інакше кажучи, відкритих коллів було вдвічі більше, ніж путів, що свідчить про оптимістичні очікування щодо результатів виборів.

У своїх прагненнях до токенізації State Street співпрацює зі зберігачем цифрових активів Taurus, сподіваючись розширити свою діяльність на зберігання криптовалют, як тільки покращиться регуляторне середовище в США. Маючи в управлінні активи на суму 44,3 трильйона доларів, State Street має намір запустити токенізовані версії звичайних активів.

За словами Донни Мілрод, директора з продуктів і керівника відділу рішень для цифрових активів, банк «дуже голосно заявляв» про необхідність внесення змін до SAB 121, які можуть вимагати від установ, що бажають зберігати криптовалюту, утримувати значний обсяг капіталу для компенсації ризику. Токенізація – це те, з чого ми починаємо, але не те, на чому ми закінчуємо. Ми також запропонуємо послуги цифрового зберігання, як тільки американське законодавство дозволить нам це зробити».

Ставка-фінансування-BTC-зважена-на-OI

Відкриті процентні ставки фінансування в біткойнах показані на графіку.

На вихідних ставки фінансування стали негативними, що свідчить про упередженість проти довгих ставок або бичачих позицій на ринку безстрокових ф'ючерсів.

Однак за останній день біткоїн перевищив позначку $60 000. Шорти можуть здатися через сприятливий рух ціни, що посилить бичачий імпульс.

Джерело: Coinglass.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті