Ведмежа пастка для біткоїна? Звіт по зайнятості в США в середу, ймовірно, переоцінить слабкість економіки, вважає Goldman

У середу Бюро статистики праці США опублікує попередню оцінку перегляду базового показника рівня щомісячної заробітної плати в несільськогосподарському секторі з квітня 2023 року по березень 2024 року.

Очікується, що звіт BLS покаже, що зростання робочих місць в році, що закінчується в березні 2024 року, було набагато слабшим, ніж спочатку прогнозувалося, вважають криптовалютні компанії SignalPlus і Morgan Stanley.

На думку Goldman Sachs, ці дані можуть перебільшувати спад.

Середа може бути неспокійною для фінансових ринків, особливо для криптовалют, оскільки очікується, що менш відстежувані дані з США намалюють похмуру картину економіки країни.

Однак один з найбільших інвестиційних банків вважає, що до «ведмежих» настроїв щодо біткоїна (BTC) слід ставитися з обережністю, оскільки статистика може вводити в оману і переоцінювати слабкість ринку.

У середу Бюро статистики праці США (BLS) опублікує попередню оцінку перегляду базового показника рівня щомісячної заробітної плати в несільськогосподарському секторі (звіт про зайнятість) за період з квітня 2023 року по березень 2024 року. Щороку звіт зазвичай публікується влітку або восени.

Спекулянти прогнозують, що наступний звіт BLS покаже, що зростання робочих місць у році, що закінчився в березні, було менш стрімким, ніж очікувалося.

Станом на зараз, заробітна плата зареєстрована на 600 000 менше, ніж прогнозує Morgan Stanley, «що означає, що вона скорочуватиметься на 50 000 щомісяця протягом 12 місяців до березня».

Як видно після липневого звіту про зайнятість, який був опублікований на початку цього місяця, втеча в безпеку і відхід від ризикових активів, включаючи криптовалюти, може бути спровокована очікуваним значним переглядом даних про зайнятість в бік зниження, що може розпалити побоювання щодо рецесії.

«З квітня 2023 року по березень 2024 року зростання заробітної плати в несільськогосподарському секторі становило в середньому 250 тис. на місяць. Команда Goldman Sachs Economics Research написала записку клієнтам 16 серпня, в якій зазначила, що, хоча темпи можуть бути переглянуті до 165-200 тис. на місяць у наступній середі, вони вважають, що частина цього перегляду буде неправильною, і що «справжні» темпи зростання зайнятості за цей час, ймовірно, були ближчими до 200-240 тис. на місяць.

Morgan Stanley заявив в записці для клієнтів 18 серпня, що «дослідить, чому FOMC хотів почекати до вересня, щоб розглянути питання про пом'якшення монетарної політики, і чи обговорювалось зниження ставки на 50 б.п.».

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті