Криптовалютні компанії вклали $119 млн у вибори 2024 року

Звіт від 21 серпня показує, що криптовалютні компанії вклали приблизно 119 мільйонів доларів у федеральні виборчі кампанії, в першу чергу через внески в суперкомітети політичних дій (PAC), такі як Fairshake. Ця значна сума становить майже половину від загальних $248 млн корпоративних політичних пожертв цього року. Найбільші гравці криптоіндустрії, такі як Coinbase та Ripple, є одними з найбільших донорів.

У звіті підкреслюється, що ці пожертви з криптосектору навіть випередили пожертви від Koch Industries, відомого донора правих політичних кандидатів. Зокрема, адвокаційна група Public Citizen виявила, що 108 мільйонів доларів з фінансування Fairshake надійшли від організацій, які мають особистий інтерес у діяльності КВУ.

Серед них такі відомі криптовалютні компанії, як Coinbase, Ripple та співзасновники Gemini Кемерон і Тайлер Вінклвосс. Наразі Coinbase втягнута в юридичні суперечки з Комісією з цінних паперів та бірж (SEC), а Ripple нещодавно була оштрафована SEC на початку цього місяця.

Вінклвосс - близнюки-політики.

Public Citizen описує рівень корпоративної підтримки Fairshake як безпрецедентний за масштабами. Незважаючи на те, що необмежені корпоративні пожертви були дозволені після рішення Верховного суду у справі Citizens United 2010 року, Fairshake стала другим за величиною одержувачем корпоративного фінансування, випередивши лише супер-КПД, що займається виборами республіканців до Сенату США.

Вплив криптовалютних КПК вже стає очевидним на ключових первинних виборах. Фактично, кандидати, яких підтримували ці фонди, здобули перемогу в 36 з 42 перегонів, де гроші криптовалютних партій відігравали певну роль. Ці кошти були стратегічно використані для фінансування атакувальної реклами проти кандидатів, які виступають проти криптоіндустрії, або для посилення кампаній тих, хто її підтримує.

З наближенням виборів 2024 року, коли контроль над Сенатом, Палатою представників і президентством США висить на волосині, вплив такої фінансової підтримки може виявитися вирішальним. Public Citizen попереджає, що значний фінансовий вплив криптосектору може вплинути на перебіг вирішальних перегонів і, зрештою, змінити баланс сил у Конгресі.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті