Техаський суд отримав заяву про банкрутство від майнера біткоїнів Rhodium.

Хоча загальні активи Rhodium оцінюються в межах від 100 до 500 мільйонів доларів, його борги складають від 50 до 100 мільйонів доларів.

Компанія з видобутку біткоїнів Rhodium Enterprises розкрила боргові зобов’язання на суму до 100 мільйонів доларів, коли подала заяву про добровільне банкрутство до суду з питань банкрутства США для Південного округу Техасу відповідно до глави 11.

У заяві, поданій 24 серпня, зазначено шість дочірніх компаній: Rhodium Encore, Jordan HPC, Rhodium JV, Rhodium 2.0, Rhodium 10MW і Rhodium 30MW. За даними документу, загальні активи компанії оцінюються в межах від 100 до 500 мільйонів доларів, тоді як її борги складають від 50 до 100 мільйонів доларів.

Заява про банкрутство Rhodium надійшла після попередніх повідомлень про фінансові труднощі в компанії. Вважається, що материнська компанія Rhodium Encore і Rhodium 2.0, Rhodium Enterprises, у липні не виконала зобов’язання за кредитами на суму 54 мільйони доларів перед кредиторами. У 2021 році Rhodium залучила 78 мільйонів доларів у вигляді позик для своїх дочірніх компаній.

Повідомляється, що до кінцевого терміну було подано дві пропозиції щодо реструктуризації боргу, але невиконання зобов’язань було викликано конфліктами між сторонами. Добровільне банкрутство за главою 11 дозволить компанії реорганізувати свої зобов’язання, продовжуючи нормальну діяльність і розробляючи новий план погашення боргів.

Подібного захисту вже шукали інші компанії з видобутку біткоїнів. Наприклад, Core Scientific подала заяву про банкрутство за главою 11 у грудні 2022 року, посилаючись на зростання витрат на енергію та зниження вартості біткоїна. Компанія вийшла з банкрутства в першій половині 2024 року.

Rhodium є однією з компаній з видобутку криптовалюти, яка сильно постраждала від останнього ведмежого ринку. Конкурент Rio Platforms подав позов проти Rhodium Enterprises у 2023 році, щоб повернути понад 26 мільйонів доларів несплачених зборів за використання майнінгових об'єктів Whinstone компанії Riot.

Крім того, нещодавній аналіз JPMorgan стверджує, що квітневе подія халвінгу призвело до різкого зниження прибутку майнерів біткоїнів. Зменшення нагород за майнінг біткоїнів скоротило маржу прибутку, і фінансові результати майнерів були ще більше ускладнені зростанням витрат на електроенергію.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті