За тиждень обсяг DApp на Ethereum збільшився на 36%. Проте ціна ETH поки не слідує за цим трендом.

З моменту падіння до $2,396 27 серпня Ethereum виріс на 7,5%; однак зниження на 22% за останні 30 днів свідчить про те, що інвестори все ще стурбовані своїми позиціями. Ціна Ether поки не вказує на повернення до рівнів у $3,800, які спостерігалися на початку червня, хоча активність мережі Ethereum зростає.

Зважаючи на те, що Ether показав гірші результати порівняно зі своїми конкурентами, а ринкова вартість альткоїнів за останні 30 днів впала на 13%, ситуація стає ще більш тривожною. Частково це пов'язано з надмірними очікуваннями щодо запланованого на 24 липня запуску біржового фонду (ETF) у США. Але це не вся історія—на 24 квітня Ether торгувався на рівні $3,200.

Недавнє зниження середньої вартості транзакцій на Ethereum, яка вперше за чотири роки опустилася нижче $1, вселяє оптимізм серед прихильників Ether. У поєднанні з ефективним використанням рішень другого рівня для проєктів із високою пропускною здатністю, Ethereum продовжує домінувати у сфері децентралізованих застосунків (DApps).

Вартість транзакцій на Ethereum

Незалежно від того, чи сприяє екосистема другого рівня Ether його ціні, загальна заблокована вартість (TVL) у мережі Ethereum зростає. За даними DefiLlama, загальна сума, депонована в DApps на Ethereum, зросла до 18,9 мільйона ETH, що на 4% більше за останні два тижні. Водночас депозити на Avalanche знизилися на 4% за той самий період, а TVL на Tron зменшився на 10% у термінах TRX.

Найбільше зростання TVL за останні два тижні спостерігалося у Symbiotic, новому проєкті стейкінгу на мережі Ethereum, який збільшився на 83% до 640,310 ETH. Подібним чином загальна сума депозитів на технології ліквідного стейкінгу Ether.fi зросла на 15%. Однак було б неправильно стверджувати, що активність мережі Ethereum зросла лише через аналіз TVL, оскільки більшість DApps не потребують великих депозитних баз.

Згідно з даними DappRadar, з 22 по 29 липня обсяги DApps на Ethereum зросли на 36% з точки зору активності мережі. Децентралізована біржа Uniswap зафіксувала збільшення обсягу на 35% до $30,8 мільярда, тоді як автоматизований маркетмейкер Balancer показав зростання на 46% до $18,1 мільярда. Крім того, обсяги DApps на мережі Solana залишилися відносно стабільними на рівні близько $6,3 мільярда на тиждень.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті