Telegram оновлює політику для дозволу модерування приватних чатів у відповідь на арешт CEO Павла Дурова

Через кілька днів після того, як CEO Telegram Павло Дуров був заарештований у Франції за підозрою в недбалому моніторингу контенту, що порушує законодавство, Telegram кардинально змінює своє ставлення до “незаконного” використання свого месенджера.

У четвер увечері месенджер, який раніше не мав обмежень щодо текстових повідомлень, розширив повноваження своїх модераторів для покриття приватних розмов. Згідно з оновленням на вебсайті Telegram FAQ, користувачі тепер можуть вперше “позначати незаконний контент” для перегляду в приватних чатах. За попередньою версією того ж вебсайту, Telegram не дозволяв доступ до приватних груп.

Це не публічне оновлення політики може змінити сприйняття Telegram як осередку всілякої кримінальної діяльності, як стверджують французькі органи влади. Дуров був затриманий у Франції минулого місяця за те, що нібито дозволив незаконну діяльність на платформі. Дуров наполягає на тому, що звинувачення безпідставні, але йому доведеться залишитися у Франції до розгляду справи.

Дуров зізнався в своєму повідомленні на Telegram раніше в четвер, що швидке зростання додатку “спростило злочинцям зловживання нашою платформою”. Він також пообіцяв внести корективи.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті