Трейдери на Polymarket прогнозують, що Камала Гарріс “виграє” свої перші дебати з президентом Трампом

Другі президентські дебати, першими з яких виступить Камала Гарріс, чинна кандидатка від Демократичної партії, відбудуться 10 вересня на каналі ABC.

Упродовж кількох днів до дебатів учасники ставок зробили ставки на суму близько $850 мільйонів на виборчий контракт Polymarket. Незважаючи на це, вони досі віддають перевагу колишньому президенту Дональду Трампу над Гарріс, з імовірністю 52% проти 46%. Учасники ставок можуть брати участь у Polymarket, платформі, що базується на блокчейні, шляхом внесення стейблкоїну USDC, токену, прив'язаного до долара, на мережу Polygon.

Зміст

Дивні прогнози: ринки замість опитувань

Ринки прогнозів щодо опитувань (які ці ринки прагнуть замінити) та навіть ринки прогнозів щодо інших ринків створюють певну плутанину.

Трейдери на Polymarket ставлять на те, що Гарріс матиме шанс брати участь у дебатах, на думку традиційних соціологів, з імовірністю 75%, що опитування Ipsos/538 покаже, що Гарріс “виграла” дебати.

Водночас трейдери оцінюють шанси Гарріс відновити лідерство в головному контракті на виборах Polymarket наступного дня після дебатів лише на 22%.

Очікування високої глядацької аудиторії

З очікуваною глядацькою аудиторією у понад 70 мільйонів, дебати можуть наблизитися до рекордних показників перших дебатів між Клінтоном і Трампом, які зібрали 84 мільйони глядачів, та других дебатів між Картером і Рейганом, які мали 80,6 мільйона глядачів.

Маніпуляції на ринку ставок

Тим часом ринок скоригувався після дуже дорогої маніпуляційної спроби минулих вихідних.

Згідно з ончейн-даними, маніпуляція передбачала декілька “китових” акаунтів під керівництвом DJTHolder. Ці акаунти намагалися штучно завищити шанси Гарріс на перемогу на ринку ставок на переможця президентських виборів США, щоб отримати прибуток на похідному ринку, що закрився 6 вересня.

Коефіцієнти ставок на вибори в США у 2024 році від Polymarket

Ця група витратила $9 мільйонів USDC на купівлю великої кількості ставок проти Трампа (“Trump NO”) і за Гарріс (“Kamala YES”). Як наслідок, ціна акцій Гарріс на короткий час зросла на 2-27 центів. Потім ціна повернулася до звичного рівня.

Втрата коштів через маніпуляції

Вони втратили мільйони доларів, намагаючись утримати шанси Гарріс вище, ніж у Трампа, що призвело до збитків у понад $60,000 в USDC на похідному ринку і шестицифрових втрат на основному виборчому ринку.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті