Прийняття криптовалют у 2024 році: Індія та країни ЦАЮ очолюють рух!

Індекс глобального прийняття криптовалют 2024 року свідчить, що регіон Центральної та Південної Азії та Океанії (ЦАЮ) продовжує лідирувати у прийнятті криптовалют. Цей регіон утвердився як лідер на глобальній криптографічній арені. Індекс ранжує країни за рівнем використання криптовалют, беручи до уваги різні аспекти криптовалютних транзакцій та децентралізованих фінансів (DeFi).

Огляд Індексу глобального прийняття криптовалют 2024

Система рейтингування базується на чотирьох ключових показниках: загальна вартість криптовалют, отриманих централізованими сервісами, обсяг роздрібних криптографічних транзакцій менше ніж на $10 000, обсяг транзакцій у децентралізованих фінансах (DeFi), а також роздрібна діяльність у сфері DeFi. Аналізуючи ці фактори, індекс надає всебічний огляд того, як країни впроваджують криптовалюти.

Сім країн із топ-20 за прийняттям криптовалют походять із регіону ЦАЮ, що підкріплює його позицію як найвпливовішого та найактивнішого регіону для використання криптовалют. Згідно з даними Chainalysis, цей регіон вирізняється високою активністю на місцевих криптовалютних біржах, у торговельних сервісах та швидкозростаючому секторі децентралізованих фінансів.

Топ-20 країн за прийняттям криптовалют: Індекс 2024 року

Індія, провідний гравець у регіоні ЦАЮ, займає перше місце в Індексі глобального прийняття криптовалют. Вона лідирує як за загальною вартістю криптовалют, отриманих централізованими сервісами, так і за вартістю роздрібних транзакцій через централізовані сервіси. Велике населення Індії, розвиваюча технологічна інфраструктура та зростаючий інтерес до цифрових валют сприяють її лідерству. Нігерія посідає друге місце в глобальному рейтингу, демонструючи сильні показники у роздрібних транзакціях через централізовані сервіси та децентралізовані фінанси.

Глобальний індекс впровадження криптовалют

Нігерія стала ключовим хабом для криптовалют в Африці завдяки молодому населенню та необхідності в альтернативних фінансових послугах. Індонезія займає третє місце в загальному заліку, досягаючи успіхів у діяльності децентралізованих фінансів та роздрібних транзакціях DeFi, що свідчить про зростаючий інтерес країни до децентралізованих платформ.

Сім країн із регіону ЦАЮ, які увійшли до топ-20 за глобальним прийняттям криптовалют, це Індія, Індонезія, В’єтнам, Філіппіни, Пакистан, Таїланд та Камбоджа. У кожній із цих країн спостерігається значне зростання використання криптовалют, викликане такими факторами, як необхідність фінансової інклюзії, технологічне впровадження та нейтральна або підтримуюча політика урядів.

Окрім країн ЦАЮ, іншими ключовими гравцями в топ-20 є Нігерія, Сполучені Штати, Україна, Росія, Бразилія, Туреччина, Велика Британія, Венесуела, Мексика, Канада, Південна Корея та Китай. Кожна з цих країн демонструє різний рівень прийняття криптовалют, залежно від місцевих економічних умов та регуляторних рамок.

Однією з несподіванок звіту є позиція Сполучених Штатів. Хоча США займають четверте місце в загальному заліку, вони показують слабкі результати у роздрібних транзакціях через централізовані сервіси. Це свідчить про те, що, хоча США мають сильну присутність у масштабних криптовалютних транзакціях та інвестиціях, прийняття криптовалют на рівні роздрібних користувачів відстає. Китай, незважаючи на жорстке регулювання криптовалют, усе ще посідає двадцяте місце в загальному рейтингу. Це примітно, враховуючи зусилля країни щодо обмеження криптодіяльності через правові та регуляторні заходи.

Загалом, Індекс глобального прийняття криптовалют 2024 року демонструє чітку тенденцію: економіки, що розвиваються, випереджають розвинені країни у впровадженні криптовалют.

Це зрушення можна пояснити кількома факторами, включаючи необхідність у фінансових альтернативах у регіонах з обмеженим доступом до традиційних банківських послуг, швидкий розвиток мобільних технологій та зростання використання криптовалют для грошових переказів і маломасштабних транзакцій. У протилежність цьому, розвинені економіки мають більш усталені фінансові системи, що може уповільнити прийняття альтернативних цифрових валют. Проте зростаючий інтерес до децентралізованих фінансів та ширшого криптовалютного ринку свідчить про те, що прийняття буде продовжувати зростати в усьому світі.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті