Grayscale запускає траст XRP у США, і XRP зростає на 8%

Фондовий менеджер криптовалют Grayscale запустив траст XRP, що може стати першим кроком до створення спотового біржового фонду (ETF) для XRP у Сполучених Штатах.

Акредитовані інвестори отримають прямий доступ до XRP (XRP) через закритий фонд. У відповідь на позов Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) проти Ripple Labs у 2020 році, в якому SEC заявляла, що токен XRP є цінним папером за федеральним законодавством, Grayscale, яка раніше надавала траст XRP, припинила його роботу у 2021 році.

XRP зріс на 8%

З того часу Ripple здобула перемогу над SEC у широко висвітлюваній судовій справі, що зняло регуляторні бар'єри для тісно пов'язаного з нею токена XRP.

«Ми вважаємо, що траст Grayscale XRP надає інвесторам доступ до протоколу з важливим застосуванням у реальному світі», – заявила Райхане Шаріф-Аскарі, керівник відділу продуктів і досліджень у Grayscale. «Завдяки можливості здійснювати транскордонні платежі, які займають лише кілька секунд, XRP потенційно може трансформувати застарілу фінансову інфраструктуру».

Траст інвестує виключно в токен, який є основою XRP Ledger, так само як і попередні одноактивні трасти від Grayscale.

Після оголошення новини XRP зріс на 8%.

Яна - авторка, яка спеціалізується на останніх криптовалютних трендах та новинах. Вона постійно ділиться свіжою, корисною та цікавою інформацією. Її матеріали відрізняються зрозумілістю та доступністю. Яна спрощує складні криптовалютні теми, роблячи їх доступними для всіх через свої статті, пости в блозі та розсилки.

Пов'язані статті